FORSIDEN

VORES KATTE

KILLINGER

GALLERI

SKOVKATTEN

DIVERSE

OM OS

LINKS

SIDSTE NYT

Den selskabelige kat 

Burmeseren er en forholdsvis lille kat, med en vægt på 3-4 kg. Den er livlig, elegant og adræt, gerne snakkende og frem for alt meget selskabelig. Den  holder meget af samvær med både mennesker og artsfæller. Burmesere elsker at "sove i bunke" med andre katte, og i forhold til mennesker, er de ofte det, der betegnes som "velcro-katte": Op at ligge på skødet, så snart man har sat sig ned, og rejser man sig, følger den tæt hvert skridt man tager (- somme tider for tæt...).

Den er nysgerrig og legesyg, åbner gerne døre (nogle burmesere ynder endda at sidde oven på dørene), og den kan lave nogle helt fantastiske spring, hvis man lokker med fx en drillepind.

Den er ikke bange for fremmede, nærmest tværtimod. Ofte skal gæsternes egenskaber som kattenussere og liggeplads-forsynere afprøves, så snart de er kommet inden for døren.

 

Farver

Burmeseren findes i 10 farvevarianter: Brun, blå, chokolade, lilla, rød, creme, sorttortie, blåtortie, chokoladetortie og lillatortie.

Farvebetegnelserner kan godt være lidt forvirrende. Den brune er meget mørk, næsten sort, som mørk chokolade. Den chokolade derimod er faktisk lysebrun, cirka som café au lait. Blå er naturligvis hverken turkis- eller marineblå, men nærmest grå. Lilla er en lys grå med røde undertoner.

Tortie betyder flerfarvet. Det er en broget eller meleret kat. En sorttortie er sort- og rødmeleret, en blåtortie er blå og creme, en chokoladetortie er chokolade og creme, og en lillatortie er lilla og lys creme.

Til venstre brun, til højre chokolade burmeser.

(Theobald / Gaby)

BURMESEREN