FORSIDEN

VORES KATTE

KILLINGER

GALLERI

SKOVKATTEN

BURMESEREN

OM OS

KONTAKT

LINKS

SIDSTE NYT

Denne side indeholder information om nogle af de katteting, vi og vores katte er glade for.

Klatremiljø -

 gulv-til-loft

Det er efterhånden blevet et  must for katteejere med et kradse/klatre-træ fra gulv til loft, og det er bestemt også en god investering. Vi har adskillige kattesenge, huler og radiatorsenge, men det eneste, der virkelig dur, er klatretræet.

Vores består af en enkelt søjle med to hængekøjer og en rund hylde/seng, kaldet stegepanden. Vi har med vilje ingen hule i træet, da skovkatte sjældent gider bruge dem. Oprindeligt havde vi kun en enkelt hængekøje, men da en hylde knækkede, udskiftede vi den med endnu en køje, for det er alligevel det, der er favoritten. Stegepanden bruges mest til opbevaring af legetøj, men man kan da godt ligge i den, hvis der er optaget i køjerne. 

                

  

              

Gimpet Multivitamin-pasta

Vitaminpastaen minder om kattemalt, og kattene elsker den. Vi bruger den til drægtige/diegivende hunkatte og til killinger eller andre, der trænger til lidt sul på kroppen.

Den kan ofte købes på udstillinger.

Der er kommet en ny variant, Cat Power Plus, der skulle være endnu bedre. Den stinker af fisk, men flere af kattene elsker den.

Løbegård med elhegn

Hvis man på nogen måde har mulighed for det, skal ens katte have lov at komme ud i haven. Ikke mindst skovkatte har meget stor fornøjelse af udendørslivet. Desværre kan de ikke bare gå frit omkring; der er risiko for påkørsler, slagsmål og sure naboer. Bedst er det, hvis man kan holde katten inde i egen have.

Det er ikke nemt at hegne en kat inde, da den jo kan klatre, og derfor nemt kommer over et hegn. Man kan vælge at lægge tag på indhegningen, men det kommer nemt til at føles som et fængsel, og er det hele haven, man har hegnet ind, er det ikke rigtig muligt med tag over.

Her er elhegn en super løsning. Det er både diskret og effektivt. Vi har indhegnet vores baghave med et trådnet i 1,80 m. højde. Over hegnet sidder to el-tråde. Strømgiveren er den mindste fra Harald Nyborg (ca. 600 kr.), beregnet til bl.a. hunde- og hønsegårde samt volierer. Nettet er gravet 5 cm ned i jorden, både for at undgå flugtforsøg, og for at sikre jordforbindelsen. Når en kat klatrer i hegnet og kommer til at røre el-tråden, sikrer jordforbindelsen, at den får stød.

 

Tips og ideer

Daggamle kyllinger

Daggamle kyllinger er et glimrende kosttilskud. Kattene spiser kyllingerne hele, incl. dun, knogler, næb osv. Det er godt for fordøjelsen, og meget tæt på kattens naturlige kost. Kyllinger er samtidig meget nærende, så det er godt til katte, der har brug for lidt ekstra. Endelig giver det større oplevelse og udfordring end at spise tørfoder.

Kyllingerne købes kassevis (ca. 350 stk.) fra hønserier. Det er hanekyllinger, der bliver gasset straks efter klækningen, da hønserierne udelukkende har brug for hønekyllinger.

Vi køber vores hos Triova i Tybjerg på Midtsjælland.

 

Tips og ideer

Postafen køresygetabletter

Flere af vores katte, samt hunden og det ene barn, døjer en del med køresyge. Radiodyrlægen Knud Stensborg anbefaler til katte midlet "Postafen", der egentlig er beregnet til mennesker. Vi har afprøvet det på både hund, barn og katte, og det virker glimrende på alle. 1 pille til hver ca. en time før afgang, så slipper kattene for savl  i kraven og afføring i kassen, og hunden og barnet undgår at kaste op. God opfindelse.

 

Tips og ideer

Katte-tv

Jamen, hvad gør man ikke for at underholde sine katte? Vi har fx anskaffet os et "katte-tv". Tv'et udgøres af to ørkenrotter, hvis bur er et gammelt akvarium med låg af trådnet. Ørkenrotter er forholdsvis livlige gnavere, der ret aktive i buret, hvor de hele tiden bygger om og graver nye gange. Det er vældig underholdende for kattene, og ørkenrotterne er overhovedet ikke bange for dem. Faktisk var de en dag så dumme at bryde ud af buret til 4 ventende katte. Det overlevede den ene ikke.

Man kan selvfølgelig også vælge at have fisk i akvariet, det er også et udmærket katte-tv.

 

Han eller hun?

 

Mange synes, det er svært at se forskel på han- og hunkillinger. Her er et par fotos af "den nøgne sandhed", der måske kan hjælpe lidt på vej.

Han:

Bemærk, at der på hankatten er langt mellem de to runde punkter, mens de hos hunkatten er tæt på hinanden, og det nederste er aflangt som en slids.

Hun:

       

TIPS & IDEER